Om oss

Här började det

Försäljningschefen, mamman och frun gick in i väggen. Den största lärdomen och den svåraste resan i mitt liv.

Helt plötsligt kunde jag inte längre. Hur blev det så här? Hur kom jag hit? Hur tar jag mig ur det här?

Ett halvår tidigare hade jag behövt någon som såg och berättade för mig om att min väg i livet var långtifrån hållbar. Någon som hade skakat om mig mentalt och förklarat mina sömnbesvär, min ömmande kropp och vilken kost jag behövde. Gett mig verktyg att hantera min stress och mitt mående. Stärka mitt självledarskap och hjälpa mig att zooma ut från mig själv och ta en kik på mitt liv. Jag hade behövt hjälp av en förändringsledare i livet. Gärna en som själv varit med om det jag varit med om som kunde förstå… för just där och då fanns ingen som förstod.

Jag visste inte ens om att jag var på väg in i väggen. Jag levererade ju som alla andra och visst fanns det utmaningar i mitt liv, men det gäller väl alla?

Min resa genom affärsvärlden och genom min försämrade psykiska hälsa pga stress fick mig att öppna ögonen för nya sätt, nya vägar och att våga prova andra vägar till mänsklig hållbarhet än vad traditionell vård ville. De ville döva mina symptom och ge mig piller. Jag ville komma åt roten till vad som orsakade stressen inom mig och åtgärda den så att symptomen försvann för evigt. Jag lyckades och med samma utgångspunkt driver jag nu SustainU.

Genom att förstå vad västerländskt näringsliv behöver och genom att förstå ayurvedans magiska visdomar som skapar mänsklig hållbarhet kunde jag hitta hem till mig själv och skapa hållbarhet inom mig. Stressen kunde jag hantera och jag kunde också leverera på arbetet igen.. Jag hade helt plötsligt verktyg som jag aldrig haft tidigare och jag hade aldrig funnit dem av mig själv. 

Lyckan jag möter i människors ögon när de inser vart de varit på väg och att de lyckats förändra sina förhållningssätt och synsätt i livet är det som gör att jag studsar ur sängen varje morgon och bara vill ge mer.

Välmående människor skapar ett välgående näringsliv som i sig skapar ett hållbart samhälle.

Allt handlar om proaktivitet. Genom att sitta i förarsätet har vi alla möjligheter att styra färden genom livet. Att vårda det som är sjukt är för mig att jobba i kölvattnet, låta något gå sönder och sedan läka det. Den vägen är oändligt mycket dyrare och längre än att jobba proaktivt.

Jag hoppas att du vill ta en titt på ditt liv och i ett proaktivt syfte verka för att må bra, leva ditt liv i balans och vara hållbar i livet.

Alla behöver vi detta i den tid och värld vi lever i!

Annelie Andersson

 

Inom dagens näringsliv behöver vi fokusera på den största tillgången vi har, människorna. Vi behöver bygga en ny sorts styrka, den mentala styrkan och det egna självledarskapet.

Blicka framåt

Visst har vi alla någon gång fått erbjudande om ett träningskort från vår arbetsgivare. Vi har börjat bra och varit närvarande en månad eller kanske två men sedan, med handen på hjärtat. Hur ofta har vi inte insett att helt plötsligt är vi mer en sponsor än faktisk träningsutövare.

Varför blir det så? Därför att en form inte är menat för alla. Just för att vi är olika.

Så vi börjar utifrån ett annat perspektiv. Nämligen utifrån dig.

Hur ser ditt liv ut? Hur mycket rörelse, stabilitet och driv finns det inom dig när du är i balans? Hur ser det ut just nu för dig? Är du i obalans någonstans.

Är du  normalt den trygga stabila nallebjörnen eller den som har 8 järn i elden och inte kan sitta still eller kanske den som hela tiden tävlar med dig själv om att leverera och prestera.

Oavsett vilken du känner igen dig mest i så ligger hemligheten i att ge dig själv det du behöver, vilket inte alltid är detsamma som det du vill och tror dig behöva. 

Därför lyfter vi blicken till ett nytt sätt att få medarbetare att må väl i livet. Vi erbjuder Balanskollen som skannar nuläget och visar på utvecklingsmöjligheter samt vi ger mentala verktyg till att hantera balansen mellan hem, arbete, familjen och dig själv.

På teamnivå arbetar vi med förståelse för olikheterna för att kunna stötta varandra i vardagen. Möten med respekt, värme och inlyssnande stärker både individer och team.

Tänk vad välmående medarbetare/människor kan prestera under en dag. De företag och kommuner som investerar i att utveckla självledarskapet i sin personal skapar lönsamhet i bolaget, proaktivt. Dessutom när vi mår bra och det kör i hop sig har vi extra växlar att sätta in för laget och kunden.

Tänk vilket samhälle vi har när vi arbetar proaktivt med psykisk hälsa. Kortare vårdköer och plats för de som är väldigt sjuka och behöver vården. Ett hållbart samhälle där vi möts i nyfikenhet, ärlighet och tydlighet. Där gränserna mellan öst och väst suddas ut och vi arbetar utifrån människans bästa.

Vi förstår näringslivet!

Vi har arbetat inom näringsliv och kommun i många år. Vi vet vad som krävs på medarbetarnivå, team nivå och ledarskapsnivå.

Lönsamhet är A och O i en verksamhets överlevnad. De som har störst makt till att påverka lönsamheten är medarbetarna och deras insatser.

Därför menar vi att ett effektivt lönsamhetsarbete börjar med att skapa hållbara medarbetare som vet sitt ”varför” och har förmågan att prestera på topp, må bra och leverera den lönsamhet som krävs.

 

Vi förstår människor!

Vi ser till hela människan dvs vår kropp, våra tankar, våra känslor och vår inre värld (själen). Allt hänger samman och påverkar hela vårt mående, vår livskvalité och förmågan att prestera.

Vi vet att med ett starkt självledarskap kommer också ett balanserat liv.

Vi möter människor där de är. Vi förändringsleder människor till att vara hållbara i livet och må väl.

Vi guidar till ett hållbart liv.

 

Vår uniktitet!

När vi sätter samman våra kunskaper om näringslivet och balanstänket inom Ayurvedan händer något helt fantastiskt. Vi skapar välmående medarbetare som är i balans och därmed också högpresterande team där individer utmanar varandra samtidigt som förståelsen för varandras olikheter finns där. Kommunikationen flödar på ett helt nytt sätt där vi möter varandra med tydlighet, respekt och nyfikenhet.

Vi är här för att proaktivt arbeta med psykisk hälsa. Vi är här för att stärka och inspirera, peppa och ge dig val och verktyg att ta till i livets olika situationer. Vi är här för att ge dig kunskap som gör att du mår bra, sover gott och presterar på topp i livet.