Medveten andning tar bort ångest! – En story från verkligheten

Hon hade ångest nästan varje dag. Hon tittade på mig med tårar i ögonen och hela ansiktet såg frågande ut. Varför har jag ångest och hur blir jag av med den var hennes fråga.

Jag brukar inte vilja rota så mycket i någons historik utan jag är mer intresserad av vad som ligger framåt längs livets väg i form av drömmar och mål man vill nå. Efter en liten stund var svaren tydliga. Hon levde inte sin dröm just nu, hon följde med i livet lite som en slags ”följa-John” och hon var inte lycklig.

Du har ångest för att du håller emot det du innerst inne vill, du känner dig fången och det ger dig en sorg som stundtals är svår och tung att bära.

Pannan rynkades när hon tog in vad jag sagt. Hon sa, ja men visst är det så och det vet jag ju egentligen själv. 

Ja, svaren är oftast där, väldigt tydliga framför oss men vi är duktiga på att ursäkta, trycka undan och sätta andras behov framför våra egna.
Jag frågade om hon var öppen för att följa mig i en andningsträning. Något att själv sedan träna på lite varje dag i bra stunder. Då när ångesten sätter in och du tar till din andning känner kroppen igen sig och slappnar av. Du slappnar av, hänger upp tanken på att följa något och känner effekten av långa och djupa andetag guida dig till ett lugn.

Så vill du bli av med ångest behöver du göra 2 saker.

  1. Lyssna till dina verkliga behov. Vad drömmer du om och lever du i en riktning mot din dröm? 
  2. Gör några andningsövningar varje dag. Lär känna hur din kropp slappnar av när du kopplar på medvetna andetag.

På mitt instagramkonto gör jag då och då korta små medvetna andningar, som du enkelt kan följa. Kika in och följ mig där.